Ze soutěže Český kapr 2023 vezeme 2. místo!

Ze soutěže Český kapr 2023 vezeme 2. místo!

Naši žáci uspěli na republikové soutěži Český kapr. Ve finálovém kole, pořádaném dne 22. 11. 2023 v Národním zemědělském muzeu v Praze, získali 2. místo z celkem 26 přihlášených škol z celé ČR. Letos pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR již 17. ročník této prestižní soutěže. Soutěž je rozdělena do dvou dnů, zvlášť pro seniory (šéfkuchaře profesionály) a zvlášť pro žáky gastronomických škol. V současnosti je to druhá nejvyšší gastronomická soutěž v ČR. Žáci pracuji ve dvoučlenném týmu – kuchař a asistent. Hodnotí se vysoká úroveň zpracování a využití všech surovin, trendy, maximální možná hygiena při práci, dodržení časového limitu, připravenost, hospodárnost, komunikace v týmu i komunikace s komisaři aj. Odbornou a technickou komisi tvoří odborníci z řad členů Národního týmu AKC a představenstva vedení AKC vč. prezidenta AKC, Bc. Miroslava Kubce. Foto ze soutěže zde

Žáci Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku 3, připravili soutěžní pokrm:  Kapří filet pomalu opékaný na sádle, zauzená kapří taštička, pyré z černého kořene a cizrny, opékaná růžičková kapusta a černý kořen, tymiánová polenta, fenyklový salát a smetanová omáčka s bylinkovým olejem a pstružím kaviárem. 

Skip to content