Odborné kurzy

Informace pro zájemce:


Termíny odborných kurzů pro školní rok 2023/24

  • Počet přihlášených je omezen!
  • Ze všech kurzů získá účastník certifikát
  • Každý kurz je zpoplatněn
  • Pokud se přihlášený po zaplacení kurzu nemůže z vážných důvodů zúčastnit, musí za sebe najít náhradu
  • Přihlášení a platba na kurzy – kancelář referentky pro záležitosti žáků (paní Blanka Merxbauerová)
  • Více informací o kurzech Bc. Marie Kabátová (m.kabatova@hsplzen.cz)

Seminář pro baristy

Termín: úterý 17. 10. 2023
Lektor: Goran Jozič (Škola káva) – obor barista a příprava kávy, trénink přípravy espressa a cappuccina
Foto z kurzu zde

Čaj a čajová kultura 

Termín: úterý 10. 10. 2023
Lektor: Ing. Zdeněk Nepustil (nezávislý profesionál zabývající se čajem a čajovou kulturou)
Výukový seminář s  workshopem přípravy čajů.
Foto z kurzu zde

Pětidenní základní barmanský kurz 

Termín: 20. – 24. 11. 2023
Lektor: Zdeněk Javorský – nápojová kultura, vše o míchaných nápojích, surovinách, provozním zařízení baru, osvědčený receptář 60 míšených nápojů, praktický nácvik přípravy.
Foto z loňského kurzu zde

Kurz čokoládových bonbónů

Termín: úterý 19. 12. 2023
Lektor: Pavlína Berzsiová (členka národního týmu AKC ČR 1992 – 2000, bývalá viceprezidentka AKC ČR, lektorka a předsedkyně komisí odborných soutěží)
Foto z loňského kurzu zde

Kurz carvingu – vyřezávání ovoce a zeleniny

Termín: pondělí – úterý 29. – 30. 1. 2024
Lektor: Luděk Procházka (mistr carvingu) – CZECH CARVING STUDIO
Foto z letošního kurzu zde

Základní sommelierský kurz

Termín: čtvrtek – pátek 29. 2. – 1. 3. 2024
Lektor: David Král (diplomovaný sommelier – Elite, Držitel odznaku Asociace  sommeliérů ČR “Zlatý hrozen” – 14 lidí v ČR)

Kurz cukrářské technologie na téma: Talířové restaurační dezerty

Termín: 5. – 6. 3. 2024 
Lektor: Pavlína Berzsiová (členka národního týmu AKC ČR 1992 – 2000, bývalá viceprezidentka AKC ČR, lektorka a předsedkyně komisí odborných soutěží)