Získali jsme titul “ABSOLUTNÍ VÍTĚZ ENZO  BENCINI  BARISTA  CUP 2023”

Získali jsme titul “ABSOLUTNÍ VÍTĚZ ENZO  BENCINI  BARISTA  CUP 2023”

V pátek dne 3. 11. 2023 se v Praze v rámci veletrhu FOR GASTRO A HOTEL uskutečnila soutěž baristů. První ročník soutěže ENZO BENCINI BARISTA CUP byla soutěž určená všem odborným školám se zaměřením na gastronomii a hlavně obor baristiky. Hlavním porotcem této soutěže byl Roberto Trevisan zakladatel Mistrovství baristů ČR a cetifikovaný lektor Školy kávy s.r.o., člen SCAE 115, LEKTOR KURZŮ PRAŽENÍ A DEGUSTACE, OD KEŘE AŽ K ESPRESSU, LATTE ART, PRAŽENÍ KÁVY DOMA.

Za naši školu se soutěže účastnily tři žákyně třetího ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch – Mirka Moulíková, Laura Pesselová a Kristýna Veselá. Soutěžilo se ve správném nastavení mlýnku na kávu a následné přípravě dvou druhů káv – espressa a cappuccina. Tyto nápoje měly být připraveny ve čtyřech porcích od každého v časovém limitu 10 minut. V tomto čase měl barista zároveň provést úklid pracoviště. Soutěž probíhala v kategorii jednotlivců a škol.

Hodnotila se chuťová vyváženost, barva krémy, konzistence pěny, vizuální stránka nápoje, komunikace baristy, servis nápoje a celkový dojem. Do soutěže se zapojilo celkem 7 škol z celé České republiky.

Naše škola vyhrála!!! A odnesla si tak titul Absolutní vítěz Enzo Bencini Barista Cup 2023. Na druhém místě se umístila škola SŠGO Zlín a na třetím místě SŠ Brno Charbulova. V soutěži jednotlivců dopadla nejlépe Laura Pesselová – 3. místo a Kristýna Veselá – 4. místo. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy. Foto zde

Skip to content