- dvouleté nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou
- pro absolventy oboru ŠVP KUCHAŘ nebo ŠVP ČÍŠNÍK, SERVÍRKA
- obor prohlubuje a rozšiřuje znalosti a dovednosti ekonomického a provozního charakteru
- Přihláška ke studiu musí být potvrzena lékařem.

Učební plán
Kód a název oboru vzdělání: RVP 65-41-L/51 Gastronomie
Název RVP / ŠVP: Gastronomie
Datum platnosti: od 1. 9. 2025, počínaje 1. ročníkem
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | |||
Povinné vyučovací předměty | 1. ročník | 2. ročník | celkem | |
1 | Český jazyk a literatura | 5 | 5 | 10 |
2 | Anglický jazyk | 5 | 5 | 10 |
3 | Základy společenských věd | 0 | 1 | 1 |
4 | Právo | 0 | 1 | 1 |
5 | Dějepis | 1 | 0 | 1 |
6 | Matematika | 5 | 5 | 10 |
7 | Tělesná výchova | 2 | 2 | 4 |
8 | Informatika | 0 | 2 | 2 |
9 | Obchodní komunikace | 0 | 1 | 1 |
10 | Ekonomika | 2 | 3 | 5 |
11 | Účetnictví | 2 | 2 | 4 |
12 | Management a marketing | 1 | 0 | 1 |
13 | Výroba a odbyt v gastronomii | 2 | 2 | 4 |
14 | Hotelový provoz | 2 | 2 | 4 |
15 | Speciální gastronomie (učební praxe) | 4 | 0 | 4 |
Celkem teoretického vyučování | 31 | 31 | 62 |