Gastronomie

RVP 65-41-L/51 Gastronomie

  • dvouleté nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou
  • pro absolventy oboru ŠVP KUCHAŘ nebo ŠVP ČÍŠNÍK, SERVÍRKA
  • obor prohlubuje a rozšiřuje znalosti a dovednosti ekonomického a provozního charakteru

 

  • Přihláška ke studiu musí být potvrzena lékařem.

Učební plán

Kód a název oboru vzdělání: RVP 65-41-L/51 Gastronomie
Název RVP / ŠVP: Gastronomie
Datum platnosti: od 1. 9. 2025, počínaje 1. ročníkem

Kategorie a názvy vyučovacích předmětů Počet týdenních vyučovacích hodin
Povinné vyučovací předměty 1. ročník 2. ročník celkem
1 Český jazyk a literatura  5  5  10
2 Anglický jazyk  5  5  10
3 Základy společenských věd  0  1  1
4 Právo  0  1  1
5  Dějepis  1  0  1
6  Matematika  5  5  10
7 Tělesná výchova  2  2  4
8 Informatika  0  2  2
9 Obchodní komunikace  0  1  1
10 Ekonomika   2  3  5
11 Účetnictví   2  2  4
12 Management a marketing   1  0  1
13 Výroba a odbyt v gastronomii   2  2  4
14 Hotelový provoz   2  2  4
15 Speciální gastronomie (učební praxe)  4  0  4
Celkem teoretického vyučování  31 31 62

Školní vzdělávací program

PDF ke stažení