Seminář v Makro akademii Praha s naší účastí

Seminář v Makro akademii Praha s naší účastí

Po dva dny měli žáci naší školy příležitost učit se od mistra svého oboru, šéfkuchaře Pavla Pospíšila, který je vůbec prvním českým držitelem Michelinské hvězdy. V Makro Akademii Praha připravovali pod jeho přísným vedením padesát porcí sezónního pětichodového menu pro účastníky workshopu, který pan Pospíšil vedl. Naši šikovní žáci připravili a také ochutnali Pralinku z křepelky plněnou husími tučnými játry Foie Gras, Terinku z čerstvého candáta s račími ocásky, Espumu z jogurtu a granitu z červené řepy, Srnčí hřbet s liškami, švábskými špeclemi a pošírovanou hruškou a jako sladkou tečku také skvělý dezert Oříškové parfait s rumovými švestkami a sezamovou sušenkou. Workshopu se zúčastnilo bezmála padesát šéfkuchařů z Čech a ze Slovenska. Foto z akce zde