Veletrh FOR GASTRO & HOTEL

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL

Opět jsme o něco chytřejší!

Učitelé odborných předmětů měli možnost zúčastnit se kongresu v rámci pražského veletrhu FOR GASTRO & HOTEL . Kongres, který je největší akcí svého druhu v Česku, se konal 5. a 6. října.
Vyslechli jsme přednášky na téma Chytré koncepty vítězí od Miroslava Bukvy z Clarion Congress Hotel Prague a Romana Vaňka z Pražského kulinářského institutu. Proběhla zajímavá panelova debata na aktuální téma narovnávání podmínek na trhu HoReCa, debatoval prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek nebo náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. Nechyběla případová studie Proč je víno v restauraci chytrá volba a své umění předvedl Douglas Spiik, superstar švédské gastronomie, který je v odborných kruzích světové gastronomie považován za švédskou variantu britské legendy Hestona Blumenthala.