Junioři soutěžili v čepování nealkoholického piva (nově – informace a video k soutěži!)

Junioři soutěžili v čepování nealkoholického piva (nově – informace a video k soutěži!)

Aby si místní obyvatelé a návštěvníci tuzemských restaurací pochutnali na dobrém pivě, musí jim ho načepovat šikovný výčepní. Protože jak říkají pivovarští odborníci „sládek pivo vaří, ale hostinský ho dělá“. K rozvoji dovedností slouží i soutěže. Jednou z nich je juniorská regionální soutěž o nejlepšího výčepního juniora „Plzeňský korbel“. V pátek 12. 5. 2017 proběhl už 11. ročník, na který se sjelo 15 žáků z 5 západočeských odborných škol. Ředitel Miroslav Široký, z pořádající Hotelové školy, Plzeň, U Borského parku, přivítal kromě vlastních žáků i soutěžící ze SŠSS Karlovy Vary, SŠŽ a ZŠ Planá, SŠ Bor a z SSZP Klatovy. V porotě zasedli uznávaní odborníci Ing. Pavel Zítek a Karel Šnejdar z plzeňského pivovaru spolu s úspěšným pivovarníkem Ing. Josefem Krýslem. Soutěžící dokonce pozdravil významný host, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje pan Václav Berka. Soutěžilo se v teoretických znalostech o plzeňském pivu a samozřejmě v čepování. Pro juniory bylo zvoleno nealkoholické pivo Birell. A jak to dopadlo? Pobyt v hotelu U Zeleného stromu v Nepomuku, který věnoval hlavní cenu, si užije vítěz Aleš Mlynářík, druhé a třetí místo obsadily dívky Marie Palangariová a Michaela Želinská. Drobné ceny si odnesli i zbývající soutěžící. Letos se díky zájmu a vstřícnosti podnikatele pana Richarda Marka soutěžilo v historické restauraci U Salzmannů. Velkou podporu opět poskytl Plzeňský Prazdroj a.s. Lze si jen přát více takových propojení teorie s praxí!
Video ze soutěže zde